Prezentacje o przyprawach
Mieszanki przypraw cz.1
Mieszanki przypraw cz.2
Mieszanki przypraw cz.3
10-15 grudnia 2021 - III Dni Świadomości Żywieniowej
Świeta Wielkanocne
Kultowe Wielkanocne smaki
11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości
Smaki wolności czyli 100 lat Gastronomii w Polsce
16 październik - Światowy Dzień Żywności
Porady - Jak nie marnować jedzenia !
Fakty i Mity o Chlebie !
Jadłospisy odżywcze
- Cielęcina w potrawce
- Klopsiki cielęce mielone duszone
- Klopsiki cielęce
- Kotlet mielony smażony
- Kura w galarecie
- Mizeria z śmietaną
- Pieczeń cielęca duszona
- Potrawka z kurczaka
- Potrawka z kurczaka1
- Surówka z marchwii i jabłka
- Zupa cebulowa
- Zupa grochowa
- Zupa pomidorowa
- Zupa szczawiowa
Szkolne potyczki kulinarne - „Świat na talerzu”,
kuchnia hiszpanska
kuchnia włoska
kuchnia francuska
kuchnia grecka
kuchnia bułgarska
kuchnia węgierska
Zdrowa Kuchnia Pełna Smaku na Wielkanoc
Konkursowe Tarty - Szkolnych Potyczek Kulinarnych
Tarty - klasa 1 TŻiUG
Tarty - klasa 2 TŻiUG
Tarty - klasa 3 TŻiUG gim
Tarty - klasa 3 TŻiUG sp
Tradycyjne potrawy regionalne:
Rogale marcińskie
Kartacze
Kluski na parze
Farszynki warmińskie
Kwaśnica
Makowiec z białym makiem w kruchym cieście
Pozostałe przepisy:
Strucla makowa
Tarta jabłkowa
Domowy przysmak czosnkowy
Meksykańskie pierożki
Placki z cukinii i ziemniaków
Babka piernikowa
Placuszki dyniowe z jabłkami
Strona 7 z 18