----------------------------
Do etapu powiatowego Konkursu przystąpili uczniowie ze szkół podstawowych z Bratiana, Bielic, Kurzętnika, Lidzbarka, Lubawy, Marzęcic, Nowego Miasta Lubawskiego (SP Nr 2) oraz (SP Nr 3), Szwarcenowa, Tereszewa , Zajączkowa, Zwiniarza, Nowego Grodziczna, Jamielnika, Gwiździn, Ostrowitego oraz uczniowie liceum Zespołu Szkół im. C.K. Norwida w Nowym Mieście Lubawskim, uczniowie Liceum Zespołu Szkół Rolniczych w Ostródzie , Technikum Zespołu Szkół Zawodowych w Kurzętniku oraz z Zespołu Szkół Ekonomicznych i Technicznych w Pasłęku.
Konkurs składał się z części teoretycznej, w której uczniowie rozwiązali test dotyczący zdrowego odżywiania.
W części praktycznej sporządzali tartę z warzywami, która była oceniana pod względem smaku, wyglądu i estetyki przez Panią menadżer Marzenę Furmanek i szefa kuchni Pana Przemysława Wilczewskiego z Restauracji „Nad Sandelą” z Lubawy.
Wszystkim laureatom gratulujemy.
Cieszymy się, że mogliśmy zwycięzców konkursu oraz wszystkich uczestników nagrodzić wspaniałymi nagrodami, a to nie byłoby możliwe, gdyby nie nasi sponsorzy:
1. Starosta Nowomiejski Pan Edward Żuralski
2. Przewodniczący Rady Powiatu Pan Kazimierz Wiśniewski
3. Przewodnicząca Komisji Bezpieczeństwa Publicznego Pani Agata Szulc
4. Prezes Zarządu Firmy Expom S.A. Pan Rafał Domżalski,
którym z całego serca dziękujemy.
Dziękujemy także Pani Joannie Luftmann i Magdalenie Kluga - Maron za pomoc w organizacji konkursu oraz klasie 4 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych za przygotowanie słodkiego poczęstunku dla gości, opiekunów i uczestników oraz klasie 2 TŻiUG za pomoc w organizacji i przebiegu konkursu. Dziękujemy Panu Leszkowi Kędziorskiemu za wykonanie plakatów, zaproszeń oraz dyplomów.
Organizatorzy: Dorota Brozdowska, Magdalena Kwaśniewska