Informujemy, iż w związku z wznowieniem nauki stacjonarnej w trybie hybrydowym w naszej szkole, od dnia 17 maja 2021 roku, przywrócony zostaje Rozkład Jazdy Autobusówktóry funkcjonował przed wejściem w życie nauki zdalnej. Rozkład dostępny jest po lewej stronie w dziale Ogłoszenia. 

1Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w naszej szkole realizują projekt "Akademia Wieprzowiny". Jest to cykl filmów instruktażowych, na temat możliwości wykorzystania wieprzowiny w zawodzie kucharza. Misją jest pogłębianie wiedzy konsumentów na temat korzyści wynikających z diety, która uwzględnia spożywanie wieprzowiny z rodzimej produkcji. Warsztaty prowadzone są przez - Łukasza Konika, znanego widzom TV między innymi z programów ‘’Pytanie na Śniadanie’’ oraz ‘’MasterChef Junior’’. W trakcie projektu poruszane zostają nie tylko kwestie samego sposobu gotowania, ale również omawiane są części wieprzowiny i ich charakterystyka. Otrzymaliśmy pomoc dydaktyczną - 9 płyt DVD do wykorzystania przez nauczycieli w trakcie zajęć.

20210318 224052 2W Zespole Szkół Zawodowych odbył się konkurs polonistyczny na najciekawszą ilustrację wiersza Miłosza, Baczyńskiego, Norwida. Konkurs związany był z obchodami „Roku Miłosza, Norwida i Baczyńskiego”. Celami konkursu było upowszechnianie czytelnictwa, kształtowanie wrażliwości odbioru tekstów literackich, propagowanie poezji: Baczyńskiego, Miłosza,Norwida, rozbudzanie kreatywności i zdolności artystycznych młodzieży, rozwijanie zainteresowań plastycznych i wyobraźni twórczej, czy wzmocnienie wiary we własne możliwości. Zadaniem ucznia było wykonanie pracy będącej ilustracją dowolnego wiersza Kamila Krzysztofa Baczyńskiego, Czesława Miłosza, Cypriana Kamila Norwida wybraną techniką plastyczną/ graficzną w formacie A3